fredag 26 mars 2010

10 poäng!

Nu har jag bakat två omgångar utav det väldigt lyckade brödet. Det smakade lika gott som det såg ut, första gången följde jag rekommendationerna på ugnsvärme och ugnstider. När jag efter 40 minuter satte ugnstermometern i brödet var det 104 grader varmt. Snabbt som tusan åkte det ut, och det fick nog en tjockare skorpa än det borde ha haft. Jag var tvungen att använda en brödsåg för att ta mig igenom det :)
Den andra omgången använde jag en termometer tidigare i bakprocessen och vid 98grader åkte brödet ut. Perfekt gräddat och lagom tjockt krispigt "skal".

Nu har jag fått en leverans från Mix Well med deras mjölbladningar och tänkte därför kasta mig över att baka lite "formfranska" i helgen. Ska bara väcka min surdeg till liv igen...

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag kämpar på som du, är själv glutenint. men vill att brödet ska vara gott för alla. Har oxå läst Vivekas blogg och blev så inspirerad. Har precis bakat mitt första surdegsbröd och kan knappt vänta tills i morgon då jag ska få grädda det. =)
    Håll tummarna!
    På återseende!

    SvaraRadera
  2. Det blev såå gott! Vad glad man kan bli för att få äta ett gott glutenfritt bröd. =)

    SvaraRadera
  3. Ibland blir det bara kanon och vad glad man blir då :)
    Lycka till med bakandet!

    SvaraRadera