torsdag 18 mars 2010

Nu jäklar blir det åka av!

Jag gjorde en chansning, min surdegsgrund har fortsatt att skikta sig (vätskan överst) men jag läste i Pain de Martins blogg att det händer och att det inte är något att oroa sig över. Nu refererar ju han till sina glutenfyllda surdegar, och min är ju helt glutenfri... men vad har jag att förlora, tio minuters arbete, lite mjöl och de kronor det kostar att värma upp ugnen? Jag chansade!
Så i morse tog jag 2,5dl surdegsgrund, 4 dl ljummet vatten, 7,5 dl naturligt glutenfri mjölblandning och 2tsk mjöl. Ner med allt i köksassistenten, och lät den gå i 5-6 minuter. Under tiden hällde jag massor med mjölblandning på en köksduk som jag täckt mitt durkslag med. (jag har ännu ingen jäskorg, så då får man ta vad man har!) och lade över en bakduk. Och nu väntar jag ivrigt!
Efter fyra timmars jäsande såg den ut att börja växa, det står i receptet att den ska jäsa "över natten" så jag antar att 8-9 timmar borde vara okej. Vore så roligt att få bjuda sambon på gott naturligt glutenfritt surdegsbröd när han kommer hem från Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar