I torsdagskväll klev vi på nattåget från Göteborg till Åre för tre dagars kortsemester och skidåkning. Nattåg är verkligen ett underbart sätt att transporteras, det är miljövänligt, mysigt, lite exotiskt och praktiskt. Att förflytta sig medans man sover - ingen dyrbar tid som går till spillo där inte, och vi klev av tåget 3 minuters promenad från hotellet vi bokat in oss på. Väldigt lyxigt!
Helgen innehöll sen skidåkning (ett proffs och en nybörjare...) härliga luncher, massor med mys och tvåsamhet! Det är verkligen underbart att få fly vardagen en långhelg och bara umgås med varandra, njuta av frisk luft och utomhusaktiviteter.
Mina utmaningar den här resan var att inte gå upp i atomer för att jag inte kan. Utan försöka lära mig, tålmodigt acceptera att jag är inte bättre än så här, men allt eftersom jag provar kan jag bli bättre. Jag är medveten om att jag är en person som automagiskt vill vara bra på saker. Annars ger jag upp. Jag är ingen talang på "övning ger färdighet" eller "det som inte dödar, det härdar". Jag vill vara proffs första gången, eller i alla fall ha en talang för det, annars ger jag upp. Tar mitt pick och pack och går hem igen. Utförsåkning är inte en av mina talanger, det är snarare motsatsen. Mina knän är trasiga sen tidigare, jag har ömtåliga fötter, ogillar höga höjder och känner mig som ett stort orosmoment i backen. Men jag har övat, både på skidåkningen och på att inte vara duktig på något... och övning kanske ger färdighet så småningom!
Nu till andra utmaningar, att åka tåg med SJ och bo på hotell när man är spannmåls- och mjölkproteinöverkänslig är allt annat är smidigt. På SJ kan man bara ha EN allergi, laktos eller gluten, alternativet båda finns inte. Undrar när SJ ska förstå att antalet allergiker blir fler och fler i Sverige??
Sen på hotellet, jag hade mailat med dem innan och förvarnat om matkänsligheten och bett dem skaffa hem alternativ (Då det inte fanns kylskåp på rummet) Trots det hade de inte fixat något, glutenfritt brödgick att fixa men den utlovade soygurten och mjölkfritt smör lyste med sin frånvaro. Som tur var hade vi förberett oss, vi hade hembakta baguetter och små soygurtar med oss, de var lifesavers, det innebar att vi kunde göra matsäckslunch på frukostbuffén.
Men glutenfritt bröd blir ju som cementkakor när de befinner sig i plastpåsar i rumstemperatur mer än 12 timmar. Finns det bättre förvaringsmöjligheter för glutenfritt bröd? Eller hur ska man göra för att förvara? Receptet på baguetterna kommer i morgon, för när de är nybakta alternativt nyvärmda är de supergoda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar