Det ska bli en glasburk med "Gå bort godis", en adventspresent till min kollegas glöggbjudning imorgon. På botten hamnade den mjölkfria chokladkolan, som blev lite för seg och mjuk och behövdes plastas in.
Den skulle ha kokats lite längre, men smakar ljuvligt ändå.
Mjölkfri chokladkola
1dl strösocker
50g mjölkfritt margarin
1 msk honung
1msk maizena
2msk kakao
1tsk vaniljsocker
0,5dl sirap
1. Rör samman alla ingredienser i en kastrull. Låt det koka upp lätt.
2. Koka i 5-8 minuter, gör gärna kulprovet eller låt koka till ca 120grader. (jag kokade till 116g och den blev mjuk och seg)
3. Häll upp kolan i en bakplåts/smörpappersklädd form. Vill du ha tjockare kola bör botten vara ca 10*20cm och låt den svalna något. Innan den kallnat helt skär du upp den i lagom stora bitar och förvarar kallt.
Hej,
SvaraRaderaInnehåller inte Maizena mjölk?