måndag 29 november 2010

Knäck för känsliga magar!

Jomen visst gick det!
Igår tog jag fram mammas beprövade micro-knäck recept och gjorde ett försök med sojagrädde. Och visst gick det, kanske en aning vassare smak än med vanlig mjölkbaserad grädde - men för en mjölk- och spannmålsallergiker den bästa knäcken som finns!
Så här gjorde jag...

Micro knäck
1dl socker
1dl sirap
1dl sojagrädde
Liten klick mjölkfritt margarin

Häll allt i en microtålig skål och ställ i micron på max effekt 1-2 minuter.
Ta därefter ut den, och rör, ställ in den igen i 5-6 minuter. Knäckkletet är färdigt när den fått en fin bärnstensfärg och börjar bli tjockare i konsistensen. Är du osäker så gör vatten-testet.

Blanda därefter i 1-2dl hackad mandel och klicka ut i dina formar med hjälp av teskedar. Kyl kallt och förvara helst i sval/kylskåpet.

Funderar på att gå hem och försöka mig på en variant av Toffifee i veckan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar