onsdag 24 november 2010

Mjölkfri knäck?

Det är lika bra att jag erkänner. Jag är en julförberedelseknarkare. Förutom att jag älskar att planera och laga god mat och baka och bjuda på, så älskar jag att göra godis. Det kanske är därför som jag gillar julmånaden mest av allt?
Julafton är inte den heligaste dagen i min december månad. För då är det oftast inte jag som står för julmaten och julgottet, men jag gillar alla de dagar när jag får ge bort något oväntat... Nästa fredag ska vi på Adventsglögg hemma hos en kollega, och på söndag drar nu mina galenskaper igång. Gå-bort presenten kommer att innehålla bara ätbara ting. Lite knäck, snickersbitar, kanske någon pralin och så klart, saffransbröd till gubben.
Idag hittade jag i alla fall flera bevis på att knäck kan kokas mjölkfri, trodde tidigare att grädde var en kritisk och er utbytbar ingrediens i den kemiskablandningen, men icke. Jag är överbevisad, på söndag ska det kokas sojaknäck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar