
Med lite möda och besvär har jag mixtrat ihop en vörtbrödslimpa. Vörtbrödsmixen innehåller en stor del malt och ratades. Lösningen blev en egen kryddblandning. Lite nejlika, en gnutta anis, en matsked pomeransskal och lite kummin. Jag fuskar med lite julmust och hoppas det ska funka med magen. Blir det gott kommer receptet...
Vad trevligt att hitta en bloggare till med samma allergier som jag! Jag har inte fått tummen ur att testa vörtbrödet och nu antar jag att surdegsgrunden är förstörd eftersom jag inte tagit hand om den :/ Ska nog kanske försöka mig på en ny igen och fixa detta! Hur blev ditt bröd?!
SvaraRaderaAnvänder du inte oatlys produkter? Jag har använt deras iMat när jag gjort allt mitt julgodis, gjorde knäck efter ett helt vanligt recept fast bytte ut grädden mot iMat. funkar finfint (min mamma som är lite anti mjölkfritt åt och njöt till och med, hehe) :)
Vi har inte vågat testa Oatlys produkter då den allergiska magen har haft ulcerös kolit och vi är lite osäkra på om det är spannmål eller "bara" gluten som den inte tål.
SvaraRaderaBrödet blev okej, jag tog nog ut det lite för tidigt då det blev kladdigt i botten.
Tänker hålla utkik i din blogg efter fler tips och idéer =)