I morse kladdade jag ihop en pepparkaksdeg medans sambon fortfarande sov. Jag hade googlat fram "det bästa" pepparkaksdegsreceptet och tänkte göra ett försök. Tidigare glutenfria pepparkakor tycker jag resulterat i för söta kakor, på det området var det här receptet bättre. Däremot tycker jag att det blev för lite kryddig smak, man kan alltså öka på kryddmåtten i receptet nedan.
Pepparkakorna blev väldigt mjälla och spröda, vilket också ger problemet att de lätt går sönder och måste förvaras försiktigt. Slutsatsen är receptet är bra, men kan förfinas!
Glutenfri Pepparkaksdeg
2dl socker
ca 6dl mjölmix
1,5tsk malda nejlikor
1,5tsk ingefära
1,5tsk bikarbonat
2-3 tsk kanel
150gram smält margarin
1/2 dl vatten
3msk sirap
1 äggula
Börja med att blanda alla torra ingredienser. Tillsätt därefter margarin, vatten, sirap och äggula. Blanda väl och ställ sen kallt att vila ett par timmar. Ta fram den, arbeta lite med den innan du kavlar ut den, trycker ut formar och slutligen gräddar 6-8min på 200grader mitt i ugnen.
Tips! Har du problem med att plocka upp pepparkakorna från bakbordet? En silikonbakduk är ganska kostsam, men använd gärna potatismjöl att vända stekspaden i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar