måndag 13 december 2010

Glutenfri Vörtbrödslimpa

Här kommer receptet...

Glutenfritt Vörtbröd
1dl vatten
33cl julmust
25g jäst
2msk olja
1/2dl mörk sirap
1tsk salt
400g mjölmix
1msk pomeransskal
1tsk anis
1krm kummin
1krm krossade nejlikor
1/2tsk kolorit
1/2dl russin

Gör så här:
Värm julmust och vatten till fingervarmt.
Häll vätskan över jästen och lös upp den.
Blanda ner oljan, sirap, salt, kryddor och kolorit. Rör om.
Blanda ner mjölmixen. Kör degen i köksassistent i minst 5 minuter.
Häl den lösa degen i en smörad brödform, som rymmer ca 1,5l.
Ställ brödet att jäsa i 30-35 minuter.
Låt svalna innan du skär upp!
Grädda brödet i 200grader i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, eller till ugnstermometern står på 98grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar