Finns det någon bättre söndagsmat än gryta och stek? Blanda ihop ingredienserna och ställ in det i ugnen... och låt stå! Flera timmar senare kan du göra den godaste såsen och servera med ett gäng potatis eller lite ris. Idag provar vi en ny variant, och eftersom kärleken är spannmålsintolerant bytte jag ut porter öl mot rödvin. Riktig höstmat!
Recept
1 kg högrev
3dl rödvin/porter
2 msk kalvfond
1 morot
1 gul lök
2 klyftor vitlök
4 krossade enbär
1 dl vatten
1 dl japansk soja (glutenfri)
Hacka och blanda ihop i en ugnsfast form, ställ i ugnen i 3-6timmar i 125grader.
Såsen reder du sen med 1-2 msk maizena, 1dl sojagrädde och 1-2 msk svartvinbärsgelé. Servera med potatismos och knaperstekt bacon och hackad purjolök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar