Sitter på ett tomt kontor och funderar på om det bara är jag som jobbar åtta timmars arbetsdagar. För jag var först här imorse och är den enda som är kvar här nu. Och jag har inte jobbat många minuter över 8h. Skönt för dem att ha så lagom mycket att göra, och snart ska jag också gå. Åka iväg på bokcirkel träff och äta rödbetssoppa. Hoppas det blir gott :)
Det här receptet hittade jag just och tror bestämt jag ska baka det i helgen.
Grovt glutenfritt bröd
1 pkt jäst
7 dl fingervarmt vatten
1 dl surdeg
2 msk Husk
2 tsk salt
4 msk olja
1 dl mörk brödsirap
2-3 dl solrosfrön
2 dl linfrö
800 g naturligt glutenfri mix (gärna grov blandning)
Smör eller olja till 2 st bakformar.
Lös jästen i vattnet. Blanda ner Husk, och låt det svälla. Blanda ner salt, sirap, olja, solrosfrön och linfrö. Tillsätt mixen och bearbeta degen kraftigt i maskin. Smörj två avlånga bakformar. Häll hälften av degen i varje form. "Pensla" ytan med en slickepott doppad i vatten för att få en slät yta. Låt jäsa under bakduk i 35 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Brödet ska gräddas i 200 grader varm ugn.
Låt svalna på galler utan bakduk, för en hårdare skorpa.
**************
Och kanske lite Kokosdrömmar...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar