måndag 4 oktober 2010

Helgens brödbak

Båda bröden i inlägget nedan är bakat i gjutjärnsgryta. Det var en idé jag fick efter ha läst Amelias bifogade bakbok i senaste numret. Det går helt i linje med Vivecas tanke om en springform runt surdegsbrödet så att det växer uppåt. Jag vågade mig inte på att grädda med locket på, när jag gjorde det glutenfria brödet. Men nästa gång så!

I går rörde jag ihop ett bröd som hette Birgitta limpa, men jag tyckte degen blev för torr och jäskraften var lite dålig och receptet hade en hel del konstiga mått. Så det blir inget nytt favorit bröd...
Funderar på att delta i MixWells recept tävling. Kraven är glutenfritt och ska innehålla äpplen och receptet lämnas in senast 15e november. Jag har en idé på vad jag ska lämna ifrån mig!

Idag är kanelbullens dag och jag hoppas ni smarrat i er några goda, nybakta bullar med ett glas mjölk till!
Njut av dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar